De Beleef tuin

De beleef tuin is bijna klaar. Nadat een aantal hardwerkende vrijwilligers de tuin van nette paadjes had voorzien,  zijn de borders, ondanks de regen en kou op 13 maart, met hulp van de kinderen uit groep 6/7 van I.K.C. Den Dijk en diverse vrijwilligers, aangeplant. 

 

Over een paar weken wordt ook de moestuin aangeplant. Ook hier gaan kinderen van IKC Den Dijk bij helpen. Daarbij gaan ze ook een rol spelen in het onderhoud en de oogst. Met de oogst van de moestuin kan gekookt worden. Dit kan samen met de kinderen maar ook met de ouderen die regelmatig een buurtsoepje komen eten of van een maaltijd willen genieten.

 

 

 

Om de tuin "geschikt" te maken moesten eerst de containers worden verplaatst naar de nieuwe eigenaar. De beplanting die niet in het plan voor komt moest worden verwijderd en er moest heel wat grond worden aangevoerd om de tuin "op hoogte" te brengen. Hierna kon begonnen worden met het aanleggen van het terras en de bestrating.

Heel Odiliapeel bakt!

Op vrijdag 25 januari was het goed toeven in de huiskamer van het Peelhonk.

Het thema van de ontmoetingsmiddag was deze maand worstenbroodjes bakken. Henk Pijnappels was bereid om deze middag zijn bakkunsten te tonen.

 

Henk en ook Marijke hadden deze middag geweldig voorbereid. Ze hadden gezorgd dat iedereen deze middag met 4 worstenbroodjes naar huis kon gaan.

 

Henk begon uit te leggen hoe we moesten beginnen. Hij had al netjes de bolletjes deeg en het gehakt voor iedereen in porties verdeeld. Dus iedereen kon beginnen om worstjes te draaien en dit in het deeg te verwerken. Henk deed het netjes voor en het zag er heel simpel uit. Nu zelf aan de slag. Dat viel niet zo mee maar het was ontzettend leuk om te doen. Iedereen deed zijn uiterste best om een mooi worstenbroodje te maken. Nog een uur rijzen en dan in de oven. Tijdens het rijzen genoten we van een heerlijk eigen gebakken cake. Nog gezellig een kaartje leggen en rummikuppen. Onder de heerlijke geuren van het bakken van de worstenbroodjes.

Dan samen genieten van de heerlijke ovenverse worstenbroodjes. Heerlijk. Fijn dat er ook nog enkele mee naar huis genomen konden worden.

 

Henk en Marijke heel erg bedankt. Het was gezellig en heerlijk.

Tuin in wording

 

Wat blijkbaar heel wat mensen nog niet weten, is dat er achter het Peelhonk nog een mooi stukje grond ligt. Op dat stukje grond willen we onze "belevingstuin" realiseren. Een tuin waarin we, in samenwerking met de school, ook de kleinste inwoners van Odiliapeel kennis willen laten maken met een tuin en het plezier van tuinieren.

Inmiddels zijn de oude containers die er nog stonden verhuisd naar een nieuwe eigenaar en kan er, zodra het weer het toelaat, begonnen worden met de verdere uitwerking van de plannen. 

 

"Wegwijzer" Gemeente Uden van start gegaan

De Gemeente Uden heeft op haar website een deel ingeruimd voor hulp en ondersteuning.
Klik op onderstaande afbeelding om naar de betreffende pagina te gaan

Mocht je op onze website nog niet gevonden hebben wat je zoekt of nodig hebt, dan kun je hier eens kijken. 
In de  "wegwijzer" voor hulp en ondersteuning vind je diverse pagina's met allerlei informatie en verwijzingen naar diverse organisaties die je daarbij in zou kunnen schakelen.

 

Bedankt, alle stemmers !

Door jullie stemmen is ons, door de Rabobank,  het mooie bedrag van maar liefst € 644,40 toegekend in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. 

Dat wil zeggen dat wij toch een behoorlijk aantal stemmen gekregen moeten hebben van de stemgerechtigde Rabobank leden en daar zijn we alle stemmers dan ook heel dankbaar voor.

 

Denk er aan, vrijdag hebben we weer een Themamiddag mét 'Gezellig tafelen'

Zie ook de agenda:

Vrijdag 23 november, 13.45 uur: Themamiddag 'Sinterklaasviering' en, diezelfde middag;
'Gezellig tafelen' waarvoor je je kunt aanmelden bij Annelies Emonds,  telefoon 06 - 12 27 52 61.

(Wat gezellig tafelen inhoudt, vind je door bovenaan deze pagina op de keuze 'Gezellig tafelen' te klikken)

 

Open dag zaterdag 3 november druk bezocht

We hebben het geweten. Nooit gedacht dat het zo druk zou worden en dat er zoveel interesse zou zijn voor Zorg en welzijn Odiliapeel. Vanaf het eerste moment om 11 uur, tot de sluiting om 16 uur, zijn er bezoekers geweest. Zij konden een kijkje nemen in de nieuwe accommodatie van Zorg& Welzijn in het Peelhonk, met o.a. onze nieuwe huiskamer én onze spiksplinternieuwe keuken, de plannen voor de nog aan te leggen belevingstuin en de op stapel staande "samenwerking" met Brabant zorg. Kortom, er was voldoende gelegenheid om "kennis te maken", vragen te stellen of informatie te verkrijgen met betrekking tot zorg en welzijn en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

In het fotoalbum vind je enkele foto's en het mooie artikel in het Brabants Dagblad, als aankondiging van de Open dag.

(Het fotoalbum kun je vinden door bovenaan deze pagina op de keuze 'fotoalbum' te klikken)

 

 

Tot 19 oktober kon er weer gestemd worden!

Alle leden van Rabobank Uden Veghel konden elk vijf stemmen uitbrengen. 

Heb je op ons gestemd dan willen we je daarvoor hartelijk bedanken! 

 

Zodra de uitslag bekend is zullen we dit ook hier bekend maken. We hopen op een mooie bijdrage van de Rabobank voor ons. 

 

3 september: naar de 90-ste verjaardag 

Op deze dag werd, op uitnodiging van de jarige zelf, door de vrolijke rollers een bezoek gebracht aan Bertus Habraken, ter ere van zijn negentigste verjaardag. 

Hiervoor moest er wel een wandeling gemaakt worden naar het vroegere woonhuis van Bertus en An, aan de Oudedijk. Hier woont hun zoon Gerard, met zijn gezin, alweer een hele tijd en die had de "feestzaal" nog eens extra feestelijk aangekleed.

 

 

14 juli:  Opening Jeanny van Kuppeveltpad

Op deze datum is dit rolstoelpad officieel geopend. De wens voor zo'n pad werd lang geleden uitgesproken door Jeanny Kuppevelt, de inmiddels overleden vrouw van onze vroegere huisarts in Odiliapeel. Nu werd het pad geopend door hun  zonen, Mark en Dirk. Moeder zou trots zijn geweest.