Archief - Nieuws 2021

Zorg & welzijn zoekt donateurs

Om bovenstaand bestand te printen kun je dit eerst downloaden. Dit doe je door op onderstaande Download knop te klikken.

 

Flyer Voor Elkaar

1 december


Mies Nikkelen vrijwilliger van het jaar!

Op maandag 29 november werd Mies Nikkelen verrast door een delegatie van de gemeente.

 

Met een smoes werd Mies naar het Peelhonk gelokt. De bedoeling was dat de rolstoelers en vrijwilligers in het Peelhonk zouden zijn en dat Mies dan werd gehuldigd. Door de Coronamaatregelen was dit niet mogelijk en moest er iets anders verzonnen worden. Dus werd gevraagd of Mies mee wilde kijken naar de andere meubel in Peelhonk.

Natuurlijk stond Mies klaar om te helpen. Daar stond haar echter een verrassing te wachten. Na even wat gekeken te hebben naar de meubels kwam daar de  burgemeester Henk Hellegers en wethouder  Maarten Prinssen om Mies te huldigen als vrijwilliger van de gemeente Uden.

 

Mies die altijd klaar staat voor iedereen en voor zich voor vele goede doelen heeft ingezet. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor de verschillende koren in Odiliapeel Vroeger was dit het koor waar alle kinderen bij konden als z de eerste communie hadden gedaan, later werd dit jongerenkoor. Nog later werd dit koor Jaïr. Hiervan is Mies nog steeds lid. Dirigeerde jaren het ouderenkoor Levensvreugde.

 

Was mede oprichter van de Peel Missie Toer, vrijwilliger in de Binkhof in Velp, vrijwilliger bij het steunpunt  en mede oprichter van Chengetai Children.

 

Eind 2014 begin 2015 kwam Zorg en Welzijn Odiliapeel om de hoek kijken. Vanaf het begin is Mies daar intensief bij betrokken geweest.

 

Op maandag, woensdag en vrijdag is Mies het gezicht van Zorg en Welzijn Odiliapeel. Het gezicht van Peelhonk, het gezicht van de ontmoetingsdagen. De coördinator van de  vele vrijwilligers.

 

Mies geeft de mensen een fijn gevoel door haar spontane inzet, haar hartelijkheid, haar oprechtheid en zij weet de gasten het gevoel te geven er te mogen zijn. Dat ze er toe doen en dat ze blij is dat de gasten er zijn.

 

Voor Mies heel normaal, ze doet het gewoon. Toch Mies. Het is zo bijzonder wat zij doet. Geweldig.

 

We weten dat we als Zorg en Welzijn Odiliapeel het enorm hebben getroffen met iemand zoals zij. Daarvoor heel veel dank. Mies, Namens ons allemaal: Heel veel dank en dik verdiend! Proficiat!

29 november


Onze huiskamer is voorlopig gesloten

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen hebben we besloten onze huiskamer - voorlopig- tot 1 januari te sluiten.

28 november


Lunch voor Mantelzorgers.

oktober 2021

 

In het kader van de landelijke dag voor de mantelzorgers, vindt er dit jaar een lunch plaats voor deze mantelzorgers. De lunch vindt plaats op donderdag 11 november van 12-14 uur in Terravicta, en wordt georganiseerd door Ons Welzijn, stichting Zorg en Welzijn, en de gemeente Uden.  Opgeven voor maandag 8 november bij; Monique.vliexs@ons-welzijn.nl 06-10413517 of lucy.kerkhof@brabantzorg.eu 06-13457814


Even voorstellen

oktober 2021

 

Mijn naam is Lucy Kerkhof. Ik werk als activiteitenbegeleidster op maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdagochtend,  bij de inloop van stichting zorg en welzijn in het Peelhonk. Tevens werk ik als dorpsondersteuner in het kader van het netwerk van voorzieningen van de gemeente Uden. Je kunt mij bellen/mailen met vragen over; wonen, welzijn, zorg, gemeentelijke voorzieningen etc..


Mijn telefoonnummer is:  06 1345 7814

Mijn mailadres is: lucy.kerkhof@brabantzorg.eu

 


Dinsdag 12 oktober om 19.30 uur : De Mens Tiejater

30 september 2021

Een avond over dementie voor mensen met dementie, mantelzorgers en alle inwoners van Odiliapeel.

 

Speciaal voor ons hebben ze hun programma aangepast om informatie te kunnen geven. Karin Willemse zal vertellen over haar ervaringen met het verlies van grip op haar leven. Zij schreef hierover een boek: Ontwarren. De Mens Tiejater zal u ludiek ontvangen en neemt u mee in de wereld van dementie op een mooie manier.

 

Bij voldoende interesse wordt er gekeken of we regelmatig een bijeenkomst kunnen organiseren. Het beloofd een mooie avond te worden. Kom gerust en wij ontvangen u met een lekker kopje koffie in de theaterzaal van het Peelhonk. We hopen u allemaal te mogen begroeten in het Peelhonk en kunnen we iets voor u betekenen, bel gerust: 06- 3891 8699.

 

Denk er wel aan: in het Peelhonk is de QR code nodig. 

 


We kunnen weer terug naar gewoon, OPEN !!

27 september 2021

Wat fijn dat we kunnen zeggen dat we in oktober weer open kunnen zoals we gewend waren.

 

Op maandag starten we met het soepje om 17.00 uur en op de laatste vrijdag van de maand een heerlijke maaltijd.

De dag ontmoeting breidt uit met vrijdagmiddag. Op maandag en vrijdag is het dus mogelijk om een hele dag naar de ontmoeting te komen.

 

Het buurtbenkske blijft gewoon doorgaan, de koffie die door Z&W werd verzorgd stopt vanaf oktober.

 

Iedereen kan spontaan binnen lopen om een kijkje te nemen in onze huiskamer, onder het genot van een lekker kopje koffie.

 

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de week van eenzaamheid. In het dorp zijn al verschillende kaarten opgehangen met mooie spreuken en verder zullen er in deze week extra bezoekjes gebracht worden een mensen die dit op prijs stellen. Er zullen wat kaartjes bij mensen in de bus gedaan worden waarvan we hopen ze daar blij mee te maken. Weet u iemand, geef het aan ons door.

 

Op 4 oktober kan men gratis gebruik maken van het buurtsoepje om 17.00 uur. Wel graag even aanmelden bij Annelies Emonds 06-1227 5261 of Mies Nikkelen 06-2522 2449. Aanmelden kan ook via ons meldpunt : 06- 3891 8699.

 

Vanaf oktober beginnen we ook weer met de activiteitenkaart. De kosten voor deze kaart zijn € 25,- per maand. Deze is voor alle activiteiten, soepje en diner. In plaats daarvan kun je ook een strippenkaart aanschaffen van € 25,-. Hier wordt dan per activiteit € 2,50 van afgekruist

 


Nieuw telefoon nummer

Het telefoonnummer van ons meldpunt is veranderd. Dit is voortaan: 06 38 91 86 99.

 

25 juni 2021


Bijna vakantie, maar niet voor iedereen!

 

Hallo mensen uit Odiliapeel. 

 

Bijna vakantie! We hopen dat het voor iedereen een mooie vakantie gaat worden en we er allemaal van kunnen genieten. 

 

Zorg en welzijn blijft actief, ook in de vakantieperiode. We vinden dit belangrijk voor de mensen die thuis blijven. Omdat velen op vakantie gaan is het voor degene die thuis blijven vaak stiller. Daarom gaan wij gewoon door.  De ontmoetingsdagen gaan door zoals we gewend zijn. 

 

’t Buurtbenkske”  
We starten op dinsdagochtend 10.00 uur en dinsdagavond 19.00 uur, met het buurtbenkske.  Elkaar ontmoeten op het mooie, nieuwe plein door gezellig met elkaar te buurten op de bankjes. We starten hiermee op 13 juli. Vind je het leuk om gewoon gezellig even bij te kletsen, kom gerust.  

 

Wandelen  
We zijn vorige maand gestart met het wandelen op de woensdagochtend om 10 uur vanaf de kiosk. Dit gaan we voortzetten, we gaan dit wekelijks doen. Iedereen die zin heeft een stukje samen te wandelen, iedereen is welkom, jong en oud.

 

Zorg & Welzijn Odiliapeel wenst iedereen een prettige vakantie. 

 

25 juni 2021


Taalontwikkeling door Zorg & Welzijn

 

Zou je graag (beter) Nederlands leren?

Wij helpen graag.

Elke week in het Peelhonk, Oudedijk 44A

Meld je aan: stichtingzorgenwelzijn@gmail.com

06 38918699

 

 

Would you like to learn (better) Dutch?

We are happy to help.

Every week in the Peelhonk, Oudedijk 44A

Sign up: stichtingzorgenwelzijn@gmail.com

               06 38918699

 

 

Czy chciałbyś nauczyć się (lepiej) niderlandzkiego?

Chętnie pomożemy.

Co tydzień w Peelhonk, Oudedijk 44A

Zarejestruj się: stichtingzorgenwelzijn@gmail.com

                            06 38918699

15 mei 2021


Zorg en Welzijn Odiliapeel blijft actief.

 

Ondanks Corona blijft Zorg en Welzijn Odiliapeel zich inzetten voor de bewoners van Odiliapeel. Tijdens de coronaperiode blijft Zorg en Welzijn kijken naar mogelijkheden en wat er georganiseerd kan worden na deze bizarre periode.

 

Zo wordt er gekeken of er behoefte is in Odiliapeel naar een taalcursus Nederlands. Hiervoor kan iedereen zich opgeven. Bij voldoende interesse kan deze per direct worden gestart.

 

Er wordt nauw samengewerkt met Ons Welzijn. Daar heeft Zorg en Welzijn Odiliapeel meegeholpen met het realiseren van het rad van geluk.  Het project bloemen brengen geluk wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking van Zorg en Welzijn.

 

Graag brengen we onder de aandacht dat er op 12 oktober een theateravond gepland staat waarin dementie centraal staat. Deze avond zal zijn in de theaterzaal zijn van Peelhonk. Noteer deze alvast in je agenda.

 

Regelmatig is  er telefonisch contact met bewoners uit Odiliapeel die dit prettig vinden, de tuin blijft steeds onder de aandacht en er is op maandag, woensdag en vrijdag gelegenheid om deel te nemen aan de dag ontmoeting. Hiervoor is opgave wel noodzakelijk in verband met het beperkt aantal bezoekers door Corona.

 

Zeker wordt er gedacht aan alle inwoners van Odiliapeel. Daarom afgelopen week een actie voor alle inwoners van Odiliapeel om ze te laten weten dat we ze niet zijn vergeten. Om nogmaals onder de aandacht te brengen dat Zorg en Welzijn Odiliapeel er wil zijn voor alle inwoners van Odiliapeel die daar behoefte aan hebben. Vele vrijwilligers kwamen in actie om bij ieder gezin in Odiliapeel een zakje met zaadjes van vergeet me nietjes  in de bus te doen. Daarop de tekst, ”wij zijn jullie niet vergeten”. We hopen dat ieder zal kunnen genieten van de groei van deze bijzondere bloemetjes.

 

Zorg en Welzijn Odiliapeel  wil iedereen in Odiliapeel laten weten dat we er zijn voor iedereen.

 

Zijn er vragen bel gerust 06-38918699 of bezoek onze site: www.zorgenwelzijnodiliapeel.nl

 

1 mei 2021


Aanbod gratis online trainingen door

1.  De zorg de baas

Cursus voor mantelzorgers: voor iedereen die zorgt voor een ander

 

Mantelzorg overkomt je. Zoals vele mantelzorgers zie je jouw hulp als vanzelfsprekend en doe je het met liefde, maar het kan zwaar zijn. Hoe blijf je zelf in balans?

 

Tijdens deze online bijeenkomsten leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

 

Informatie

  • De start is op vrijdag 7 mei
  • Het zijn 4 bijeenkomsten, eens per 2 weken
  • Deze duren van 9.30 - 11.30 uur.
  • Je hebt alleen een laptop. computer of tablet met internet nodig
  • Aanmelden kan door op onderstaande afbeelding te klikken

1 mei 2021

2.  Leer meer mensen kennen met onze online training            “Meer Contact”

 

Wil jij meer mensen leren kennen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training "Meer Contact". Je leert dan hoe je je comfortabeler voelt in (nieuwe) sociale situaties.

 

Hoe het werkt

Je ontvangt twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint als deelnemer thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen buurt, denk aan het praatje met de buren of met mensen in de straat. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijf je gemotiveerd. Zo leer je wat je zélf kunt doen om meer en leukere contacten te krijgen. Deelname is gratis.

 

Gratis

De training is bedoeld voor Udenaren die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen.

 

Dus

  • Woon je in de gemeente Uden en ben je ouder dan 18 jaar? 
  •  Wil je meer mensen leren kennen?
  • Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling?
  • En heb je een computer of laptop waarop je e-mail kunt ontvangen? 

Doe dan mee! En je doet deze training wel zelf maar niet alleen. Je wordt begeleid door een vrijwilliger van ONS welzijn. Deelname is gratis. Als je onderstaande link invult, krijg je direct een mail met informatie!

 

Met vriendelijke groet,

 

Monique Vliexs


Sociaal werker

Coördinator Buurtbemiddeling
Ons Welzijn

 

8-4-2021


Nieuws

Aansluitend op het slotwoord in het jaarverslag van onze beleeftuin;
'Tot slot willen we iedereen bedanken die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan onze beleeftuin. Van zaadjes tot planten. En het Udenfonds voor hun bijdrage en de vele fruitbomen.' is recent onderstaand stukje door Udenaardetoekomst gepubliceerd in hun digitale nieuwsbrief.

2-3-2021


"Bloemen kleuren je leven"

We zijn in Odiliapeel gestart met dit project.

 

Voor wie?

Voor iedereen in de Peel die wil haken of een kaartje wil ontvangen van "Bloemen kleuren je leven".


Ontmoeten in de huiskamer van Zorg & Welzijn

Het nieuwe jaar is alweer een maand van start. We laten een vreemd jaar achter ons en hopen dit jaar een beter jaar te krijgen. Ook als ontmoeten hebben we hier mee te maken en dat geeft ons ook beperkingen. We willen een gezellige huiskamer zijn waar iedereen binnen kan lopen voor een kopje koffie, een praatje, een activiteit of gewoon wat aandacht voor elkaar.

 

Toch hebben we afgelopen jaar de mogelijkheden niet laten liggen om met een vaste groep bezoekers op maandag, woensdag en vrijdag samen te kunnen zijn. Dit is in de huiskamer van Zorg & Welzijn in het Peelhonk. 

 

We hebben al verschillende activiteiten met elkaar gedaan, zoals bloemschikken, vogelvoer maken, houtskool tekenen, schilderen, bewegen, wandelen, ijs maken, kaartjes maken, kerststal kleien, handwerken, mozaïek, geheugentraining maar vooral de gezelligheid met elkaar is hier belangrijk. Met elkaar drinken we koffie en praten over wat ons bezig houd, wat er in Odiliapeel leeft en in de rest van de wereld. 

 

Heeft u interesse om deel te nemen aan ontmoeten dan kun je contact opnemen met Mies Nikkelen 06-25222449.  Vanwege corona moet u zich eerst telefonisch aanmelden. En kijk eens rond op deze site om te kijken wat Zorg & Welzijn Odiliapeel nog meer te bieden heeft.   

 

Gegroet Lianne Zonnenberg
 
Dagbesteding 
Zorg en welzijn Odiliapeel

 

22-1-2021


Workshop Gerrit Jacobs

Hieronder de fraaie resultaten van de deelnemers aan de door Gerrit Jacobs gegeven workshop.

22-1-2021