Heel Odiliapeel bakt!

Op vrijdag 25 januari was het goed toeven in de huiskamer van het Peelhonk.

Het thema van de ontmoetingsmiddag was deze maand worstenbroodjes bakken. Henk Pijnappels was bereid om deze middag zijn bakkunsten te tonen.

 

Worstenbroodjes bakken

 

Henk en ook Marijke hadden deze middag geweldig voorbereid. Ze hadden gezorgd dat iedereen deze middag met 4 worstenbroodjes naar huis kon gaan.

 

Henk begon uit te leggen hoe we moesten beginnen. Hij had al netjes de bolletjes deeg en het gehakt voor iedereen in porties verdeeld. Dus iedereen kon beginnen om worstjes te draaien en dit in het deeg te verwerken. Henk deed het netjes voor en het zag er heel simpel uit. Nu zelf aan de slag. Dat viel niet zo mee maar het was ontzettend leuk om te doen. Iedereen deed zijn uiterste best om een mooi worstenbroodje te maken. Nog een uur rijzen en dan in de oven. Tijdens het rijzen genoten we van een heerlijk eigen gebakken cake. Nog gezellig een kaartje leggen en rummikuppen. Onder de heerlijke geuren van het bakken van de worstenbroodjes.

Dan samen genieten van de heerlijke ovenverse worstenbroodjes. Heerlijk. Fijn dat er ook nog enkele mee naar huis genomen konden worden.

 

Henk en Marijke heel erg bedankt. Het was gezellig en heerlijk.