"Onze" Jan koninklijk onderscheiden

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 12:44

Onder het mom dat onze voorzitter, Annelies Emonds, een lintje zou krijgen en we daar als bestuur - met aanhang- toch zeker bij moesten zijn, werd Jan ook gevraagd om samen met Dori op vrijdagmorgen 26 april naar Markant te komen.


En natuurlijk mag Dori niet ontbreken naast Jan en de burgemeester
De onderscheiding wordt opgespeld door de burgemeester

Toen ze bij Markant binnen gekomen waren en door de burgemeester welkom werden geheten begon het bij Jan duidelijk te worden waarom hij van Dori toch echt andere kleren aan had moeten trekken. 

Zoals door de burgemeester werd verteld heeft Jan zijn lintje verdiend door zijn vele vrijwilligerswerk.
Zo was hij van 1980 tot 1999 bestuurslid en actief lid van carnavalsvereniging De Schaopenwaesers.
Sinds de jaren tachtig is hij tevens bestuurslid bij buurtvereniging De Groesplak en vrijwilliger bij de Parochie H. Kruisvinding.
De afgelopen tien jaar heeft hij zich ingezet als bestuurslid bij stichting Zorg & Welzijn Odiliapeel en als vrijwilliger bij stichting Steunpunt Odiliahof.

Daar kunnen we nog wat dingen aan toevoegen die  later tijdens een kopje koffie bij Jan en Dori thuis nog voorbij kwamen:

Uiteraard het vele werk van Jan in onze beleeftuin "de Peelhof", alweer meer dan 5 jaar.
Zijn werk als vrijwilliger/sjouwer bij Stichting Ovilio, al meer dan 30 jaar en
Jan is al meer dan 35 jaar actief als rijder/vrijwilliger/sjouwer bij de M.A.-Run in Venlo

De M.A.-Run is een ware happening in Venlo, een zijspan tocht voor mensen met een beperking met een historie van meer dan 35 jaar.
Om deze tocht mogelijk te maken zijn er voor en achter de schermen heel veel vrijwilligers betrokken bij dit fantastische evenement. Zonder al deze vrijwilligers was deze tocht onmogelijk. We zijn enorm dankbaar dat we ieder jaar weer een beroep kunnen doen op al deze vrijwilligers.

Kortom: Jan, we zijn trots op jou, blij dat we dit voor jou hebben kunnen realiseren en we hopen nog lang van jouw diensten gebruik te mogen maken.

een foto van alle gedecoreerden van de "ochtendploeg"

Alle gedecoreerden van de "ochtendploeg"

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.