Warm welkom voor de burgemeester

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 10:46

De burgemeester is gisteren op onze uitnodiging bij ons op werkbezoek geweest en dat is hem heel goed bevallen, zo heeft hij ons laten weten.
'Bedankt voor de fijne en gastvrije ontvangst.'

Onderstaand enkele foto's die tijdens het bezoek zijn genomen en onder de foto's het verslag van DTV nieuws met daarin een link naar het TV verslag van DTV.

Zoals je op de foto's kunt zien heeft de burgemeester, samen met wethouder Franko van Lankvelt, met verschillende mensen gesproken.  


Burgemeester krijgt warm welkom in Odiliapeel; ‘Wij willen ons graag presenteren’

 

Wat leeft er in de kernen van Maashorst en waar lopen inwoners tegenaan? Om daar achter te komen gaat burgemeester Hans van der Pas op werkbezoek in de kernen. Woensdag begon hij in Odiliapeel, waar hem een warm welkom wachtte.

 

De kennismaking met de burgemeester betekende vooral veel handen schudden, zo bleek woensdag bij de aftrap van zijn kennismakingstocht. Vol enthousiaste werd Van der Pas door vrijwilligers van Zorg en Welzijn opgewacht bij ’t Peelhonk. Onder het genot van een kop koffie ging de burgemeester in gesprek met inwoners.

 

Van der Pas vindt zijn bezoek aan de kernen belangrijk. “Ten eerste wil ik graag mensen leren kennen. Ook wil ik horen wat er nou speelt. Wat is typerend voor dit dorp? En waar loopt men tegenaan? Daar kunnen wij ons voordeel mee doen als gemeente.”

 

Presenteren

Verenigingen en organisaties konden zich vooraf aanmelden voor een bezoek van de burgemeester. Annelies Emonds van stichting Zorg en Welzijn is enthousiast over de komst van de burgervader. “Dit is heel bijzonder. Hartstikke mooi. Wij zagen de aanvraag en kwamen direct op het idee om ons te presenteren.”

 

Emonds zegt de burgemeester graag de keuken te laten zien. “Hier wordt iedere maand voor zeker 36 personen gekookt. Dat is echt een succes. Ook doen we iedere maandag het buurtsoepje.” De ontmoetingen zijn een succes en daar brengt ze de burgemeester graag van op de hoogte.

 

'Mooi om te zien'

Dat Zorg en Welzijn een belangrijk is in Odiliapeel is de burgemeester wel duidelijk geworden. “Het is geweldig wat hier gebeurt. Allemaal door vrijwilligers met wat professionele ondersteuning. Dat is mooi om te zien.”

 

Woensdag wachtte de burgemeester behalve Zorg en Welzijn nog een paar andere bezoeken in Odiliapeel. De komende weken gaat de kennismakingstocht van Van der Pas verder. Op maandag is Schaijk zijn tweede bestemming.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.