Bloemen kleuren je leven

Wat houdt het project in?

 

Veel mensen zijn actief aan de slag, door thuis (op vrijwillige basis) bloemen te haken. Iedereen mag zelf bepalen welke kleuren de bloemen worden (hoe vrolijker, hoe leuker) van eigen (restjes) wol. Of je er nu 1, 10, 100 of 500 haakt, alles is welkom en met iedere bloem kun je dus 2 mensen blij maken (1 voor de vinder van de bloem en 1 voor de dorpsgenoot die hopelijk een kaartje krijgt toegestuurd). De bloemen kunnen overal komen hangen op plekken waar mensen komen, die ze spontaan kunnen vinden: in een park aan een boom of bankje, in een straat aan een lantaarnpaal, in een (overdekt) winkelcentrum, bij de kapper of dergelijke.

 

Wat gebeurt er als een vinder een bloem vindt ?

 

De vinder ziet het kaartje dat aan de bloem hangt en daarop wordt gevraagd om een kaartje te sturen naar een (eenzame)dorpsgenoot. De vinder kan een privé berichtje sturen naar de facebook pagina van ”Bloemen kleuren je leven” waarna hij/zij een adres doorkrijgt van iemand die graag een kaartje zou willen ontvangen. Wij houden een lijst bij met adressen van (eenzame) dorpsgenoten die aangegeven hebben, het leuk vinden een kaartje te ontvangen.

 

Facebook pagina

 

Voor alle deelnemers van dit project is het erg leuk om de Facebook pagina van ”Bloemen kleuren je leven” te volgen. Vinders kunnen er een foto of bericht op plaatsen als zij een bloem hebben gevonden en omdat de voornaam van de maker van iedere bloem op het kaartje wordt geschreven, kan de maker van de bloem zien of zijn/haar bloem gevonden is. Hopelijk wil iedereen de facebookpagina van ‘”Bloemen kleuren je leven”  ook liken en volgen, zodat het project een groot succes wordt.

Er zit in principe geen einddatum aan dit project, de komende maanden gaat dit in ieder geval lopen en afhankelijk van het resultaat, blijft dit project nog een tijdje doorgaan.

Samen maken we de wereld een stukje mooier, Doe je mee?

Bloemen kleuren je leven

 

 

Patroon van de bloem

 

Haak 6 lossen en sluit deze met een halve vaste tot een ring.

Toer 1: 1 losse, 11 vasten in de ring en sluiten met 1 halve vaste op de losse.

Toer 2: 2 lossen, *3 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje op de volgende steek*, 5 maal herhalen dan 3 lossen, 1 halve vaste op de 2e losse in het begin.

Toer 3: 1 losse, daarna in elke boog: 1 vaste, 1 half stokje, 5 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste, 6 maal herhalen dan 1 halve vaste op de 1e losse in het begin.

Nieuwe kleur, toer 4: 1 losse, *5 lossen, 1 stokje waarbij je horizontaal met de haaknaald van rechts naar links rond het stokje van de 2e toer gaat*, 6 maal herhalen dan 5 lossen en eindigen met 1 halve vaste op de losse in het begin.

 Toer 5: 1 losse, daarna in elke boog: 1 vaste, 1 half stokje, 7 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste, 6 maal herhalen dan 1 halve vaste op de losse in het begin.

Nieuwe kleur, toer 6: aan het begin van de toer een draad van 25 cm laten hangen. 1 losse en daarna op elke volgende steek 1 vaste. Aan het einde weer 25 cm laten hangen (dus niet instoppen)

Maak een dubbele knoop op de plek waar beide draden uit de bloem komen, zodat ze niet uitgetrokken kunnen worden.

Met deze 2 uiteinden kunnen we de bloemenman-bloem gemakkelijk ergens aan vast knopen (zie onderstaande foto’s wat de bedoeling is)

Veel succes !

 

Als je bloemen klaar hebt, kun je deze in een zakje stoppen en inleveren in de brievenbus van het Peelhonk.  Denk er wel aan om je naam er bij te vermelden zodat we die in kunnen vullen op onderstaand kaartje wat aan elke bloem zal worden  bevestigd. Wij zorgen ervoor dat jouw bloemen binnenkort verspreid gaan worden.

 

Vind je het zelf leuker om je eigen gehaakte bloemen in de regio te verspreiden, dan kan dat natuurlijk ook. Hang bij iedere bloem ook onderstaand kaartje. Let op: met regenachtig weer, kunnen de kaartjes snel onleesbaar worden of van de bloem afgaan. Dan is het slimmer om óf de kaartjes te lamineren óf er voor te zorgen dat deze op een droge plek komen hangen.